Marita var redan som barn intresserad av naturmedicin och gick till hälsokostaffärer och frågade om olika saker. Det förde med sig att hon började arbeta på Vidarkliniken 1988, ett antroposofiskt sjukhus i Järna.
Det går att läsa om Maritas arbete som Vårdföreståndare i boken av Jan Cederqvist, Miraklet i Järna.
Marita har en vetenskaplig skolning inom Universitet och högskola med en bakgrund som leg sjuksköterska o specialistsjuksköterska inom cancervård,
även utbildning inom organisation, kvalitet, personal. Under hennes yrkeskarriär har hon främst arbetat inom ledande befattningar.

Att känna och märka av en andevärld har också funnits med under livet och som till slut förde med sig att hon ägnar sitt liv om att ge kunskap om andevärlden och visa livets fortsättning.

Marita har arbetat mer än 20 år som medium och har en gedigen utbildning från England och Tyskland främst genom Paul Jacobs mentorskap och är en av få i Skandinavien som genomgått de högt ställda krav genom Spiritualists National Union i England där hon innehar Certifikat (d), (s).

Marita brinner för att ge kunskap om andevärlden, spiritualism, mediumskap och de elever som går kurser, ska få verktyg och utvecklas till det bästa och också känna sig trygga om att de får utbildning med hög kvalité och internationell standard, som Marita  själv har fått genomgå.

Att få vara en kanal mellan våra världar och förmedla andekontakter till nära och kära och visa att livet fortsätter utan den fysiska kroppen är det viktigaste arbete jag kan göra under mitt jordiska liv.

Marita har haft verksamhet i Södertälje under många år med kurser inom personlig och medial utveckling, privata konsultationer och seanser. Numer bor hon med familj i Värmland och  har sin verksamhet där 
Marita arbetar runt om i Sverige men också internationellt.
Varmt välkomna!