Mysteriet med de gömda nycklarna i vår själ

Vårt liv på jorden ser vi ur en fysisk, materiell form och även vårt tänkande är i en liknande form. Många människor lever och reagerar utifrån det och det är ju självklart eftersom vi lever här på jorden. Men vi har också en annan sida inom oss, som kan vara svår att förnimma eller att lita på, då den inte är så stark som i förhållande till den fysiska materiella delen av oss. Den själslig andliga sidan av oss.
Men hos de flesta människor finns inre tankar och känslor om att det måste finnas något mera.
Här kommer religionen in och skapar många former av en andlig verklighet, men med risk att religioner blir fast i sin form och organiserad så det blir mer av världen av materia. Människor på jorden har skapat formerna och även organisationer som världen av materia.

I den eteriska, andliga världen, under vår ande och själexistens så är vår kunskap samlad i själen, som är del av anden. Kunskap som har ägt rum under en lång tidsperiod. När anden tar form, kropp, själ och ande på jorden, så är själen ett batteri för anden men också för den fysiska kroppen.
På jorden sker två olika former för själen.
1.Den form som kommer med anden från andevärlden och
2. Vad själen får som kunskap och erfarenhet från livet som personen lever under sitt liv på jorden.
Vilket innebär att
Själens anslutning till den andliga eteriska värld och själens koppling till jordens värld.
Vi människor agerar och tänker utifrån en materiell värld och när själen börjar uttrycka ett annat behov. Du börjar få tankar och känslor att det måste finns mer i vår värld. Börjar vi söka men oftast blir ett sökande ur en materiell form eftersom det är det vi känner till.
Frågorna är, vad kan vi göra för att upptäcka, lita mer på vår själ och ande inom oss?
Vi får mycket erfarenhet och kunskaper under vårt liv här på jorden och ibland kommer en kunskap som kan kallas för magkänsla, intuition som kan vara en början.
Essensen i den andra nyckeln för människan är att förstå livet.
Vår själ uttrycker djupare kunskap som du inte visste fanns och du undrar var det kommer ifrån. Det kan komma plötsligt som ett svar på något, déjà vu .
Att börja upptäcka din själsliga och andliga sida av dig!
Vad själen är för dig. Det är ett av de dolda mysterierna om vår existens
Själen är som en skatt i den fysiska kroppen som diamanten som är gömd i berget.

Vår själ har två olika uppgifter här på jorden.
1. Kunskap och erfarenhet från ditt dagliga liv på jorden.
2. Den kunskap du har från det eteriska livet i den andliga världen.
   Du har den eteriska livskraften, den livskraft som du är, har blivit och alla möjligheter för vad du kan vara.
Någon gång kanske vi förnimmer och får lite information om vår livs plan men oftast upplever vi det svårt att veta och förstå sin uppgift här på jorden.
Varför upplever vi det så svårt?
Det handlar om utveckling! utveckling och möjligheter i ditt själv.
När vi upptäcker den gömda skatten inom oss och för en sekund berör den eteriska livskraft inom oss, själens anknytning till eteriska världen, det är öppningen för att få allt om sig själv.
Var och en av oss har all den erfarenhet, kunskap djupt inom oss, kunskapen om dig själv, allt du har varit, allt du är och allt vad du kan vara.

Copyright Marita Pettersson 20190826
Kyriotes light of spirit - Academy of spiritualknowledge
www.kyriotes.se