Isa Northage mediumskap, 1898 - 1985
Om du är intresserad av healing, trans och fysiskt mediumskap så är detta en bok som jag rekommenderar. Fysiska operationer som utförs av Dr Reynolds, Isa närmaste samarbetspartner och en av ande/team medlemmar.
Det är många vittnes beskrivningar i boken som berättar om operationer och andra händelser. Dr Reynolds var full materialiserad och allt skedde i dagsljus.
Isa hörde röster från en tidig ålder. Du är en annan Samuel. Vårda dina gåvor från Gud, mitt barn. En dag kommer du att få nytta av dem.

Hon blev ett otroligt begåvat medium och healer och arbetade med mentalt mediumskap,fysiskt mediumskap, transhealing med operationer som utfördes av hennes andliga team som leddes av Dr Reynolds.
I de tidiga åren reste Isa över hela världen men det var Isas dröm att ha ett eget kapell och hon insåg att hennes sanna arbete var för människor och att det arbetet skulle utfördes i ett kapell, i sin hembygd och med möjligheter för operationer.

Den här drömmen blev sann när Pinewoods byggdes för henne. Innan kapellet kunde byggas var man tvungen att röja och rensa marken och allt detta arbete gjordes av villiga och tacksamma människor som hade fått läkning genom Isa.

En av de unika faktorerna i isa`s arbete var Dr Reynolds. Han var i en full materialiserad form när han arbetade och opererade. Han talade också till Isa och till patienterna via direkt röst, genom trumpeten, efter varje session satt han och lyssnade när patienterna ställde sina frågor.

Maurice Barbanell (tidigare redaktör av Psychic news och two worlds) ett citat från hans vittnesbörd.

"Hennes andedoktor materialiserar och utför offentligt dessa blodfria operationer.
Framför mig som jag skriver är vittnesbördet om en botad patient och en arton underskrifter av några av vittnen till denna fysiska operation. Dessutom har jag fotografier som tagits av tillväxten efter att de tagits bort från den här patienten. Även detta avslutar inte vittnesbördet, för jag har en tejpinspelning gjord på söndagskvällen vid den spiritualistiska kyrkan där över 100 personer bevittnade de cancerframkallande avlägsnandet.

"Jag borde förklara att när dessa operationer utförs av den ande som kallas Dr. Reynolds, används ingen anestesi, ingen smärta känns av patienten, det finns aldrig en skada i huden, ett ärr eller några negativa efterverkningar. Ett datum görs aldrig i förväg för dessa offentliga demonstrationer. Några timmar i förväg säger Mrs. Northage att hon psykiskt känner att Dr. Reynolds är mycket nära. Det är den vanliga indikationen.

"Alltid är det dock förberett en vagn med antiseptiska, bomullspapper, linnedukar, handdukar, tångar, vatten och en glasbehållare med kirurgisk anda för att ta emot allt läkaren kan ta bort från patienter. Verksamheten utförs i kyrkans fulla belysning framför sitt altar.

"Låt mig beskriva scenen för en operation som bevittnades av mer än 100 församling. Vid en signal från mediet innan hon är i transtillstånd, placeras vagnen i position och bredvid den är en stol för patienten. Två hjälpare står bredvid mediet en på höger och den andra på vänster sida.
Operationer som tog ca fyra minuter.

Dr Reynolds fördelade också läkemedel genom att placera tabletterna i Isa`s healarens händer i fast form. För varje recept skulle Dr Reynolds ange exakta namnet på patienten för vilken de var avsedda. (Upp till 30 till 40 piller togs vanligtvis på en gång för varje patient). Han skulle också ge detaljer om recept, gav instruktioner om användningen av dem.

Dr Reynolds arbete omfattade borttagande av tumör, blodproppar, tillväxt och läkning av skador som benskivor - berättelser om hans arbete där han tog bort sår och några ben från hjärnan utan användning av bedövningsmedel har också spelats in (Dr Reynolds skulle frysa området som skulle förberedas före operation) .- han skulle dematerialisera sin hand i kroppen för att avlägsna kroppsdelen som orsakar problemet. Ibland skulle benet eller tillväxten fördelas i séansrummet och skulle bevaras i kirurgisk anda av cirkelmedlemmarna för att det ska analyseras vidare.

Det var inte ovanligt att Isa's man vaknade mitt på natten och blev instruerad av Dr Reynolds att skriva i den lilla anteckningsboken som han hade vid sidan av sängen, bara för detta ändamål, olika instruktioner och åtgärder som skulle gynna olika människor som antingen skulle besöka Isa inom kort eller människor i det lokala grannskapet som, okända för Isa men som var oroliga eller sjuka. (Det visade sig uppenbarligen att Isa's man gick och sov i ett separat rum, bara för att få en ordentlig natts sömn!).

En annan sekvens i boken

Det var under kriget och en fransk officer kom igenom från andevärlden och berättade för cirkelmedlemmarna att några av de franska trupperna var i ett koncentrationsläger och höll på att svälta ihjäl. Officeren frågade om de kunde hjälpa till på något sätt. Så i dagsljus talade Isa till Dr Reynolds (Andedoktorn)och bad om att hjälpa. De fick sitt svar och så köpte cirkelmedlemmarna lite bröd, packade in dem och lade dem på golvet i kapellet. Sambo, (en av team medlemmarna från andevärlden)kom och alla bröden togs om hand, försvann från golvet. Han bekräftade som begärde att brödet hade tagits till fångarna i koncentrationslägerna.

Antalet bröd ökade tills de skickade över två dussin bröd åt gången. Sambo släppte inte bara dem någonstans, de var alltid där fångarna var. Under krigsåren bröts bröd i greaseproofpapper (vet ej översättning på vad det är för slags papper, kanske smörgåspapper). Sambo berättade för cirkelmedlemmarna att han tog bort pappret innan han gav fångarna brödet för om han hade lämnat dem inslagna hade tyskarna förstått att det hänt något och Sambo var tvungen att materialisera papperet och släppa det i den engelska kanalen.
(Hur det här kunde fungera var att en av soldaterna i krigsfångarlägerna också var ett apport medium). (Ett tackbrev, skrivet av franska och belgiska krigsfångar, apporterat in till séansrummet - detta kan ses på sidan 209 i Isa's bok). Isa hade också en rum fullt av apporter.

Isa gick över i 1985 - hennes sista dagar blev tyvärr överskuggade av senil demens. Hennes engagemang och dedikerat arbete möjliggjorde en fantastisk kommunikation, vägledning, filosofi och healing att äga rum, för att inte tala om alla fenomenen och apporter. Allt skedde i dagsljus och i boken finns många vittnes beskrivningar av patienter och deras närstående
Referens:
A path prepard- The story of Isa Northage av Allan MacDonald

Copyright Marita Pettersson